Kanojen yhteistyön tulokset

Meillä on tänä kesänä ollut hieman ongelmaa hautomiseen vinksahtaneiden kanojen kanssa. Kymmenestä kanasta on vain kolme kanaa pysynyt kukon vierellä ja muut ovat yrittäneet hautoa yksin, yhdessä, päällekkäin, kasassa, ämpärissä, munien päällä tai tyhjässä pesässä. Kaikki on käynyt, kunhan vaan saa hautoa. Hohhoijaa... :DJoukkohautojien lisäksi kaksi kanaa päätti lyödä hynttyyt yhteen ja hautoa itselleen tipuja. Neljä tipua nämä saivatkin aikaiseksi. Ovat ne niin suloisia, kun yhdessä ovat hoidelleet tipujaan.


 

Joukkohautojien hommat sai lopetettua vain kantamalla kaikki munintapesät pois kanalasta. Hirveää huutoa oli jonkin aikaa kanalassa, mutta illan tullen joukkohautojat kipusivat pitkästä aikaa orrelle nukkumaan. Olin jo menettää toivon näiden järkiin saamisesta. Laitoin kanalan uudelle puolelle uuden munintapesän ja onneksi sitä on nyt käytetty vain munimiseen. Yksi kana ehti sen verran pitkään hautoa jo munia hiekkaämpärissä, että se sai vielä jatkaa puuhiaan. Katsotaan nyt tuleeko sieltä lisää tipuja.

Kanala on pysynyt hyvin viileänä tähän asti. Oven edessä on ollut matto roikkumassa ja se on pitänyt suulin sisälle rakennetun kanalan viileänä. Eilen illalla lämpötila oli noussut kuitenkin jo 27 asteeseen ja laitoin kanalaan tuuletuksen päälle yöksi. Kanalan ulkotarha on täysin verkotettu, niin uskalsin jättää oven ja ikkunan yöksi auki. Avasin suulin ison ovenkin, jotta saataisiin kunnon läpiveto. Aamulla lävet taas kiinni, jotta kanala pysyisi viileämpänä.

Mitä viilennyskeinoja sinä olet käyttänyt kanoilla tai muilla eläimillä?

Helteistä viikkoa toivottelee

Sari

0 kommenttia:

Lähetä kommentti