Omavaraista elämää | Lintujen kasvatus

Nyt alkukuusta on taas omavaraisblogien yhteispostaussarjan aika.  Miten meillä ja muilla omavaraistelijoilla on kevät sujunut? Lähde lukumatkalle omavaraisuuden pariin!

But-kalkkunat

Toukokuu kului vauhdilla lintujen touhuja ihmetellessä. Toukokuun alussa haimme seitsemän BUT-kalkkunaa ja ne ovatkin olleet aika veikeitä kavereita. Aluksi kalkkunat olivat kasvatuskehässä lämpimissä sisätiloissa ja lämpölampun alla. Kalkkunat ovat kovin uteliaita ja tulivat aina innolla katsomaan mitä tapahtuu ja tuleeko jotain herkkua syötäväksi. :)

                                                                   BUT-kalkkuna


Nyt kalkkunat ovat olleet pari päivää ulkotarhassaan ja porukka on hieman hämillään isosta tilasta ja ulkomaailman äänistä. Mutta hyvin porukka osaa nauttia päivänokosista auringonpaisteessa!


kalkkunan kasvatus
BUT-kalkkuna


kasvatus
BUT-kalkkuna

Kanat

Kanat ovat höyrähtäneet haudontapuuhista. Ensin laatikossa oli yksi kana, joka sitkeästi yritti hautoa ja puolustaa muniaan. Laatikon hautova porukka lisääntyi hiljalleen. Epäilen niiden lyöneen hynttyyt yhteen, että pystyvät suojelemaan munia paremmin. Aika ärhäkkää touhua on porukalla! Parhaimmillaan kuusi kanaa on hautomassa. :D Neljä noista ei hievahdakaan laatikosta. Tänään täytyy järjestellä hautomispaikkoja, jos saisi rouvasväen erikseen hautomaan, niin voisi hommasta jotakin tullakin. :D


kana
Joukkovoimalla voittoon?

Fasaanit

Fasaaninpoikaset ovat kasvatuskehässä lämpimissä sisätiloissa. Ne saavat kasvaa vielä useamman viikon ennen kuin pääsevät ulkoilmaa haistelemaan. Ne ovat suloisia raitapaitoja! <3

fasaani
Fasaanin poikaset


Tämä kirjoitus on omavaraisbloggaajien yhteissarjaa. Muiden bloggaajien omavaraiselämää:

Korkeala
Korpikiven Tupa
Maatiaiskanasen elämää
Mrs Sinn
Olipa kerran arki
Rakkautta ja maan antimia
Riippumattomammaksi

Aurinkoista alkuviikkoa sinulle!
Sari

8 kommenttia:

 1. Meillä kävi ihan samanlainen hautomahöyrähdys kanojen kanssa tässä joku aika sitten! Kaikissa munintapesissä oli joku hautomassa, ja välillä kanat nahistelivat siitä, kuka saa hautoa missäkin. Lopulta oli pakko pelastaa munat hautomakoneeseen, kun niitä alkoi siinä touhun tuoksinnassa lennellä pesistä ja hajota! Nyt olen siirtänyt tipuja meidän varsin emoviettisen silkkikanan alle sitä mukaa, kun kuoriutuvat :)

  Kalkkunoiden kasvatus kiehtoisi täälläkin, täytyypä seurata teidän kalkkunaprojektia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että meidän kanojen hautomistouhut on mennyt ihan vinksalleen. Kummallista ryhmä toimintaa. :D Kalkkunat kasvavat ihan huimaa vauhtia!

   Poista
 2. Mahtavaa! Fasaanit on kyllä kauniita kalkkunoista nyt en ihan samaa voi sanoa mutta hienoja ovat hekin. Hautojilla on kyllä tekemisen meininkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikaakin tekemisen meininkiä!:D Vielä kalkkunatkin on minun silmissä nättejä, mutta tilanne muuttunee aika nopeasti 😂

   Poista
 3. Ihania pikkuisia kalkkunoita ja mikä kasvuvauhti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kasvavat kyllä ihan tolkutonta vauhtia! 😱

   Poista
 4. Ai että, miten veikeitä otuksia!

  VastaaPoista