Sokeripalalla puhdistaminen | Ekologiset puhdistusaineet

Konmari-projektin myötä olen vähentänyt kodin pesuainevalikoimaa. En halua ylimääräisiä pulloja pyörimään hyllyille. Olen miettinyt mitä pesuaineita haluan kodin siivoukseen ja minua on alkanut häiritä pesuaineiden kemikaalikuorma sekä niistä jäljelle jäävä muoviroska. Olen googletellut ja lukenut ekologisista pesuaineista ja joitakin on minulla nyt testauksessa.

Hella kaipasi epätoivoisesti kunnon putsausta. Myönnän, että en jaksa hellaa päivittäin pyyhkiä muuta kuin rätillä ja levyjen reunoihin palaa helposti ylikiehunutta/roiskunutta ruokaa kiinni. Olen ostanut hellan levyjen putsaukseen ainetta jos toistakin, eikä niistä mikään ole ollut likaa räjäyttävä tai ainakin likaa on jäänyt aina levyn reunaan kovasta hinkkaamisesta huolimatta. Toinen järkyttävä puhdistettava on mielestäni uunin lasiluukku. Se kerää aina roiskeita itseensä ja vaikka siihen käyttäisi mitä lian räjäyttävää uuninpuhdistusainetta, niin täysin puhtaaksi en ole sitä saanut. 

Googlaamalla löysin sokeripalavinkin. Olen sen ennenkin lukenut, mutta jostain syystä en ole koskaan testannut miten se toimii. Hieman kostutetulla sokeripalalla hieroin hellan levyjen reunat ja uunin lasiluukun. Ja se toimii! 


Miksi ihmeessä en ole tätä ennen koittanut?? Niin pienellä hinkkamisella sai kaikki roiskeet pois! Hieman hävettää kyllä julkaista nämä ennen ja jälkeen -kuvat, niin kamalaan kuntoon oli uunin lasiluukku päässyt...


Jatkossa en kaipaa ainoatakaan uuninpuhdistusainetta tähän taloon! Ihanaa, että pääsin niistä järkyttävän vahvatuoksuisista aineista eroon. Sokeripalalla putsaaminen oli niin helppoa, että uunin puhdistukseen tulee jatkossa tartuttua useammin. Sokeripalalla putsaaminen säästää myös luontoa ja rahaa! :)

Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle ja aurinkoa alkavaan viikkoosi!

Sari

0 kommenttia:

Lähetä kommentti